Глобал Фууд Къмпани

Компанията ни разполага с млад и амбициозен екип, чиято основна цел е успешното реализиране на фирмената мисия и стратегия за развитие. Комбинацията от опита и знанията на по-зрели специалисти и енергичността и иновативното мислене на младите ни колеги е огромно предимство в особено изострената конкурентна среда през годините.

Внедрената система за управление на качеството спомага за стриктния контрол при входа, преработката и пакетирането на използваните суровини. През годините основното правило за недопускане на компромис в качеството доказа своята правота и целесъобразност. Лоялността към марката ни расте, което е показателно и от добрите пазарни позиции. През годините изградихме партньорства с най-добрите производители в страната и в цял свят като целта ни винаги е била на първо място  подкрепа на българските производители в трудната конкурентна среда.

 

От самото начало на бизнеса ни през 1996 година и зараждането на марка IZZI ние се развивахме заедно с нашите партньори в лицето на всички международни и местни вериги на българския пазар – Билла, Метро, Пикадили, Фантастико, СВА, Лидъл и Пени. Със стъпването на Кауфланд в България стартирахме успешно бизнес-партньорство – това се случи в началото на 2005 година. По същия начин няколко години по-късно ни се довериха и другите международни компании, опериращи на родния пазар – Максима и Хит.
От създаването си ние се развиваме заедно и с нашите дистрибутори – Сириус, Фиоре, Сибила, Евелин Комерс, Клио Комерс, ДиД Комерс, и много други наши дългогодишни партньори, с които растем във времето.

През годините IZZI се развива с нарастващите желания и потребности на нашите клиенти. През 2005 година стартирахме проект за продуктовата група от мюсли, овесени ядки и оризовки. Сега вече се радваме на водещи пазарни позиции в групата и висока степен на удовлетвореност в крайния клиент. 2006 година се създаде външно-търговски отдел, с чиято помощ обогатихме вкуса на българския потребител, показвайки му нови за времето си видове варива и ориз. Постигнахме експанзия на територията на цялата страна и направихме първите успешни стъпки и зад граница – Великобритания, Дания, Румъния и Гърция. От средата на 2019-та вече разполагаме с нова, модерна и изцяло модернизирана производствено-складова база, отговаряща на всички нормативни изисквания с необходимите лицензи и разрешителни. Съвременната технология за преработка и пакетиране оптимизира дейността ни и така реализираме продукт с необходимото високо качество – на суровината, опаковката и визия.

„Глобал Фууд Къмпани” ЕООД е една от все още малкото на брой фирми в България с внедрена и работеща ERP система (управленски софтуер за планиране на ресурсите). ERP покрива функционално информационните нужди на компанията с всичките плюсове на един процесно-ориентиран подход. Комбинацията от двете ни дава не само цялостен поглед върху корпоративните ресурси, но и върху процесите, протичащи във фирмата във всеки един момент. Основните акценти на системата се базират на модули:  производствен, складов, счетоводен, финансов, маркетингов и за продажби. Това улеснява мениджмънта и ни дава възможност да следим, контролираме и менажираме дейността на фирмата без проблем. Целият екип на „Глобал Фууд Къмпани” ЕООД  е специално обучен да работи  с ERP системата , така че да е способен да мисли за цялото предприятие и за всички разнородни процеси в него като за едно хармонично цяло. Притежаваме  увереността и самочувствието за безпрепятсвено преодоляване на проблемите, свързани с организацията, контрола, прогнозирането, планирането и управлението на бизнеса.

Инвестиционната програма на компанията за следващите 3 години включва:

 • Развитие на собствено производство за селскостопанска продукция на суровини ;
 • Инвестиции в хората с цел повишаване квалификацията, мотивацията и успехите на персонала;
 • Инвестиции с цел намаляване на човешкия фактор и повишаване на качеството на готовия продукт;
 • Рекламна кампания, целяща нарастване на разпознаваемостта на марките в крайния потребител;
 • Осъвременяване дизайна на опаковката;
 • Стартиране производство на биопродукция;
 • Увеличаване на пазарния дял;
 • Увеличаване на износа;

 

В близко бъдеще ще насочим усилията си в разработването  и развитието на собствено производство за селскостопанска продукция на суровини, които рентабилно могат да бъдат отглеждани на територията на България ( съобразно климатичните условия) . Вдъхновени от желанието за по-природосъобразен, по-чист начин за живот, решихме да се ориентираме към създаването на една изцяло нова гама от биопродукти, с която да предадем мотивацията си на всяко българско семейство. Биопродуктите стават все по-популярни в Европа. Интересът към тях се увеличава с всеки изминал ден и ние искаме да станем част от групата на производителите, и търговците, които повярваха в бъдещето и успеха на био храните.

Паралелно с развитието на новите ни идеи, ние няма да спрем с полагането на усилия да удевлотворим потребностите на крайния потребител. Затова предвиждаме в плановата си програма инвестиции с цел намаляване на човешкия фактор и повишаване на качеството на готовия продукт, рекламна кампания, целяща нарастване на разпознаваемостта на марките, осъвременяване дизайна на опаковката. Всички тези цели са приоритетни за персонала на „Глобал Фууд Къмпани” ЕООД с оглед  увеличаване на пазарния дял, увеличаване на износа и познаването и удовлетворението на потребителите  от качеството на продуктите с марки IZZI, Clio и Sorte.

За собственика:

От Юли 2012 година, мажоритарен собственик на „Глобал Фууд Къмпани” ЕООД е Дамян Иванов. Първите си стъпки в хранителния бранш той прави още през 2001 година, а 2011 насочва своето внимание основно към сегмента свързан с покупка, пакетиране и търговия с варива и мюсли.

Инвестирането в различни сектори на икономиката, което е един от основните преоритети на г-н Иванов, подпомага минимизирането на риска от негативните ефекти на пазарната средата и повишава ефективността на бизнеса. Сегментите, основен обект на неговите  инвестиции, са:

 • HR сектора – международно посредничество и сътрудничество при намиране на работа в чужбина;
 • Консултантски дейности и международно посредничество
 • Туроператорски услуги;;
 • Производство и търговия на едро с храни и селскостопанска продукция;
 • Производство, пакетаж и търговия на дребно с хранителни продукти. Създаване, менъжиране и развиване на собствени търговски марки – ИЗЗИ, Сорте и Инком;
 • Инвестиране във възобновяеми енергийни източници;
 • Инвестиции в недвижими имоти;
 • Финансово – счетоводни услуги;
 • и др.;

 

Всички те са част от голяма холдингова структура, което при необходимост дава възможност за бързо и гъвкаво пренасочване на ресурси и подпомагане със свеж капитал на дейност, която изпитва моментна нужда.

Философията която проповядва г-н Иванов е, че най-ценния актив на всяка една компания, това са хората работещи в нея и именно за това неговата политика на управление е изцяло насочена към повишаване на квалификацията и мотивацията на служителите. От момента на придобиване на „Глобал Фууд Къмпани” ЕООД, Дамян Иванов инвестира в множество вътрешно-фирмени семинари с водещи специалисти в бранша, както и в международни изложения,  работни срещи и тийм билдинги. Всички тези мероприятия обогатяват познанията на служителите и поддържат високо нивото на информираност на екипа, като по този начин позволяват на мениджмънта да вземе бързи, адекватни и ползотворни бизнес решения, които да гарантират успеха на компанията и да подпомогнат постигането на поставените цели.

2
Brands
38
products
5000
tons of wheat
10000
tons of rice
We make creative

Our team

Инж. Дамян Иванов

Собственик / Управител+359 88 631 7951

Инж. Дамян Иванов

Собственик / Управител

мобилен: +359 88 631 7951 damian@globalfoodbg.com

Лора Караджова

Финансов Директор+359 88 779 7779

Лора Караджова

Финансов Директор

мобилен: +359 88 779 7779 l.karadjova@globalfoodbg.com

Красен Дачев

Мениджър Развитие+359 88 765 1645

Красен Дачев

Мениджър Развитие

мобилен: +359 88 765 1645 k.dachev@globalfoodbg.com

Петър Йовов

Началник Склад+359 88 989 5777

Петър Йовов

Началник Склад

+359 88 989 5777 office@globalfoodbg.com

Апостол Стойлов

главен механик++359

Апостол Стойлов

главен механик

Ана Градинарова

Търговски отдел и персонален асистент на Дамян Иванов+359885288100

Ана Градинарова

Търговски отдел и персонален асистент на Дамян Иванов

Тихомир Ангелов

механик, началник производство

Тихомир Ангелов

механик, началник производство

Боян Йовков

отдел логистика

Боян Йовков

отдел логистика

Галина Шопова

финансово счетоводен отдел

Галина Шопова

финансово счетоводен отдел

Илияна Спирова

счетоводство и логистика

Илияна Спирова

счетоводство и логистика

Стефан Ценков

Отдел Маркетинг и Реклама

Стефан Ценков

Отдел Маркетинг и Реклама

Victor Dankov

Consultant Business Development++359

Victor Dankov

Consultant Business Development

Цветан Петров

Митнически агент и консултант+359 88 944 0607

Цветан Петров

Митнически агент и консултант

мобилен: +359 88 944 0607

Екатерина Димитрова

Ревизор+359 88 824 9307

Екатерина Димитрова

Ревизор

мобилен: +359 88 824 9307

Светозар Трендафилов

Ревизор+359 88 332 4051

Светозар Трендафилов

Ревизор

мобилен: +359 88 332 4051

Sorin Kolita

Regional Manager Romania+40 (372) 765 888

Sorin Kolita

Regional Manager Romania

Romanian office +40 (372) 765 888 s.colita@globalfoodbg.com